Projekteja kesään/ Summer projects

Mulla on paha tapa keräillä kaiken näköisiä kunnostus projekteja, jotka ei loppujen lopuksi ikinä valmistu. Siellä ne kaksi tai kolme Tapiovaaran tuoliakin on appivanhempien hallissa majaillut jo useamman vuoden. Nämä kaksi olen kuitenkin päättänyt saada kuntoon kesän aikana. Kaappi saattaakin näyttää tutulta niille jotka ovat seurailleet mua instagramissa jo pidemmän aikaa. Ja onpa se näkynyt aikoinaan myös täällä blogin puolellakin, kun vielä kirjottelin Likaista parkettia Lilyssä. Upea laatikosto tuli mukana mökkikaupoissa muutama vuosi takaperin. Olen haaveillut sen kotiin tuomista jo pidemmän aikaa. Ja kun ostettiin isompi asunto ja tilaa oli, niin päätin tarttua tuumasta toimeen. Useamman (kymmenen) vuoden kuitenkin ulkovarastossa majailleena se on saanut hieman kylkeensä kolhuja, kosteusvaurioita sekä myös hajuhaittoja, jotka mies haistaa vähän liiankin tarkkaan. Ollaan yritetty vaikka mitä hajunpoistomenetelmiä, mutta mistään ei ole ollut kunnolla apua. Nyt ajatuksena siis olisikin maalata kaappi, sisältä ja ulkoa. Toisaalta olisi kiva pitää kaappi tuollaisessa kulahtaneessa charmantissa ulkasussa, mutta kun tuo väri on huono meidän olohuoneeseen koska seinä on niin samaa sävyä. Uudeksi sävyksi ajattelin jotain hieman tummempaa, mielessä kävi Tikkurilan Mantteli (M499), mutta olisiko teillä jotain hyviä ehdotuksia?
Keinutuolista meillä haaveili mies. Tuntui aika haasteelliselta löytää oikeanlaista tuolia, jossa täyttisivät molempien toiveet eli hyvä keinua ja kaunis ulkonäkö, varustettuna vielä kohtuullisella hintalapulla. Wieniläiskeinutuolia metsästin hyvän aikaa torista, fb-kirppareilta, irl-kirppareilta jne. Aina olivat joko liian kaukana, tai huono kuntoisia. Viime syksynä sitten sattuikin löytymään ihan Vaasasta tämä suht hyväkuntoinen yksilö. Sen verran kuitenkin maalipinta on hilseillyt ja ruuvit löysällä, ettei rakkaus ja huolenpito olisi pahitteeksi. Ajattelin siis joku kaunis kesäpäivä roudata sen parvekkeelle ja purkaa koko helahoidon, jonka jälkeen hion ja maalaan pinnat.

Here’s my projects for the summer! Drawer needs some fixing in wooden parts and some new paint. It smells bad and we have tried everything to get the smell away and now I decided to paint it and hope that it will work. I would love to retain the charming look of the worn out paint but the color doesn’t work with our living room walls because it’s almost the same shade. I would like the new color to be a bit darker, any suggestions?
My husband was the one who wanted rocking chair. There wasn’t many option that would fill up our criteria since it had to be comfortable and good looking, with reasonable price tag. Luckily we found the perfect one nearby. It only needs some sanding and new paint and it will be perfect!

4 thoughts on “Projekteja kesään/ Summer projects

 • Reply Hanna May 28, 2017 at 7:03 pm

  Voi kuinka haluaisin meille tuollaisen laatikoston! Aivan upea. Kovin aktiivisesti en ole etsinytkään, mutta löytäminen on varmasti vaikeaa. Ihan lähtien siitä, millä hakusanoilla netistä oikein hakisi tuollaista “miljoonalaatikkoa”. 🙂 Maalisävy kuulostaa hyvältä. Eilen katselin elokuvan, jossa vilahti tuollainen kaluste rennon kulahtaneena kirkkaanvihreänä. Ihana sekin, mutta ehkä rauhallisempi sävy on kuitenkin enemmän omiaan.

  • Reply netta-natalia May 29, 2017 at 5:06 pm

   Toi on aivan ihana! Muistan sen hetkin ku huomasin sen siellä ulkovaraston nurkassa kaiken roinan takana 😀 Jos ei mökkikauppoja olisi tullut, niin varmasti olisin ainakin laatikoston ostatellut.
   Välillä tulee itsekin katseltua josko tämän tyylisiä löytyisi. Hakusanoilla miljoonalipasto ja arkistolaatikosto/kaappi olen koittanut etsiä. Myös kaupantiskillä on jonkun näköisiä tullut vastaan, mutta toki ovat sitten matalempia.
   Kirkkaan vihreä oliskin raisu! Ehkä ei ihan meille sopiva, mutta voisin kuvitella miten toimii värikkäässä ympäristössä hienosti 🙂

 • Reply Irina July 6, 2017 at 2:05 pm

  Ootko muuten kuullut otsonoinnista? En tiedä, miten kallista se on, mutta serkkuni otsonoi vanhassa, kylmillään olleessa talossa olleet huonekalut, joihin oli tarttunut sellainen vanhan talon haju. Menetelmä on turvallinen eikä jätä mitään kemikaalijäämiä käsiteltävään tuotteeseen.

  • Reply netta-natalia July 7, 2017 at 6:04 am

   Juu, otsonointia onkin tutkittu. Tuntuu kuitenkin että menee niin hankalaksi, koska tarvisi ilmeisesti tyhjän suljetun tilan minne kaappi pitäisi viedä tms.? Ystäväni vasta otsonoi tyttärensä huoneen ja harmitti kun jälkikäteen tajusin, että olisi voinut sinne roudata samalla tuon kaapinkin. Täytyy pitää vielä korvat auki, jos jollain olisi sama homma tulossa… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *