Keittiöstä/ About a kitchen

Kun me kaksi vuotta sitten ostettiin tämä asunto, me ei tehty sen kummempaa remonttia muuta kuin pistettiin seinäpinnat uusiksi. Päätettiin tuolloin, että kaikki isommat remontit saavat jäädä odottelemaan tulevaa. Nyt vihdoin ja viimein ollaan tässä kevään aikana toteuttamassa keittiöremontti. Remppajuttuja siis tiedossa blogin puolellakin! Olen ehtinyt asiasta mainita ainakin instagramissa jo viime vuoden puolella ja olenpa tainnut vilauttaa yhtä luonnoksistanikin instassa. Suunniteltu remontti kuitenkin siirtyi, kun meillä kärsittiin alkuvuodesta vesivahingosta ja asuttiin pääsiäiseen asti evakossa. Nyt kuitenkin suunnitelmissa ollaan päästy eteenpäin, kun maanantaina kävin kalustesepän kanssa juttelemassa keittiöstä ja vihdoin viimein päästään oikeasti toteuttamaan tätä unelmaa. Eli jos kaikki nyt hyvin menee, niin ennen juhannusta meillä pitäisi olla uusi ihana keittiö!

Koska tämä meidän talo on jo hyvän matkaa yli sata vuotias, halusin keittiön istuvan rakennuksen tyylin. Minimalistiset modernit keittiöt sai siis unohtaa heti kättelyssä. Pyöriteltyäni keittiötä mielessäni syntyi ajatus kodikkaasta modernista maalaiskeittiöstä, sellaisesta jossa kokkaamisen ja elämisen jäljet saavat näkyä eikä yleisilme olisi liian siloteltu tai pelkistetty. Sellainen keittiö joka on käytännöllinen, mutta kaunis. Keittiö jossa viihdymme itse ja jossa myös vieraat viihtyvät, silloin kun meille eksyvät. Materiaaleina minua viehättävät kovin aidot materiaalit: kivi ja puu. Kivitasot meille on tulossa, ehdottomasti. Se on aina ollut päivän selvä asia, että sitten kun se keittiö tehdään niin kivitasot hankitaan. Massiivipuuovista haaveilin myös pitkään, mutta budjetti syistä niistä joudutaan luopumaan.  Pitkään pinnalla olleet kehykselliset ovet ihastuttavat, mutta tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että meille ei sellaisia ole tulossa, tosin pidätän oikeuden muuttaa vielä mieltäni! Keittiön väreissä musta on aina houkutellut ja olin varma aluksi, että mustaa tähänkin keittiöön tulee. Kuitenkin melko äkkiä mieltymykset alkoivat muuttua pehmeämpään suuntaan ja mustan ihastus vaihtui eri harmaan sävyihin ja varsinkin niihin jotka kauniisti taittoivat vihreään, juuri sillä tavalla sopivasti eikä lainkaan liikaa. Myös puunsävyjä tullaan näkemään meidän keittiössä, tammi ja saarni ovat nyt suosikkeja, mutta nähtäväksi jää mihin valinta osuu ja mitä osaa puu tulee näyttelemään meidän keittiössä.

 

Few years ago when we bought this apartment we just painted our walls and decided to leave bigger projects for the future. Now we’re finally starting our kitchen renovation! Actually we should have started the renovation earlier this year but we had a water damage and we were able to move back to home after easter. On Monday I visited our cabinetmaker to talk about the kitchen and now it’s official that before midsummer we should have our brand new beautiful dream kitchen! There’s no need to tell that I’m super excited!

Because our house is over 100 years old I wanted the kitchen to suit for this apartment and era. Minimal modern kitchens defenitely isn’t what I want here. I was dreaming about a cosy and modern shaker style kitchen. A kitchen where you can enjoy cooking and spending time with your friends. A Kitchen that isn’t too plain and where the marks of living makes it even prettier. At the moment I’m very attracted about natural materials like stone and wood. We’re going to have a granite countertop which was the one sure thing when we started planning the kitchen. Wooden doors were also what I would have wanted but the price was a bit too high for us. There’s a lot of framed doors now that are very trendy and beautiful and for a while I was planning to have them also in our kitchen but now it seems that we’ve ruled out that option. Although I can still change my mind! For a long time I have really loved black kitchens but slowly I have become more and more attracted to different shades of grey especially those greenish grays. I also want to have some kind of wood in our kitchen maybe in some small details, time will tell what that will be.

1/2/3/4/5/6/7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *