koirankoppi vai luksuslukaali

 

26.jpg

Voiko 26neliöön mahtua asumaan? kysynpä vaan.

Syksyllä alkaviin opintoihin ei ole enää kuin vaivanen kuukaus ja kärsin kauheasta asuntoahdistuksesta. Ärsyttää jättää oma koti ja lähteä jonnekin muualle asumaan yksin. Mitään isoa asuntoa ei ole tarkoitus hankkia, mutta silti mietityttää, kuinka paljon neliöitä yks ihminen tarvitsee? Oon kyllä useampaankin otteeseen asunut yksinäni, joten ei tämä nyt mitenkään outo aihe ole. Aiempien asuntojen suhteen olen aina vaan ollut sen verran onnekas, ettei ole tarvinnut missään koirankopissa asua. Pienin asunto missä olen yksin asunut oli 34neliötä ja suurin 50neliötä, mikä on enemmän, kun mitä meillä tällä hetkellä on. 

Tämän hetken ainut murhe ei niinkään oo edes pieni neliömäärä, vaan vuokra-asuntojen järkyttävä kunto. Tässä kohdassa pitää sitten muistuttaa, että allekirjoittaneella on ehkä hieman korkeat vaatimukset, ehkä. Jos sitten joku asunto täyttää vaaditun tason, niin ei se kyllä ole laisinkaan lompakolle ystävällinen. En näe mitään järkeä maksaa ns. kakkosasunnosta enempi vuokraa, kuin meidän tämän hetkisestä kodista. Varsinkaan, kun kyseessä on suht pieni paikkakunta, jossa vuokrat ei ole sieltä korkeimmasta päästä.

No, takaisin siihen 26neliöön. Siinä olisi mahdollista potentiaalia. En vaan osaa arvioida mahdunko sinne tavaroineni, vaikkakin keittiö ja olohuone on yhtä tilaa, lisänä olisi alkovi ja toki se kylppärikin. Mahtuuko noihin neliöihin sänky, sohva, ruokapöytä ja ne muut tarvittavat? Mitkään parvet ja kerrossängyt ei tule kuuloonkaan.

Ähh, tätä asiaa pyöritellessä tulee päänsärky.

 

I was just wondering can you really fit to live in 26squaremeter?

My studies continues in october and I have this huge apartment problem. I hate to leave our home and move to live somewhere by myself. I have no purposes to get a big apartment, but still wondering how much squaremeters/- feets you need when you live alone? I’ve been living alone, so this isn’t totally weird situtation to me, but I’ve always been so lucky, that I haven’t had to live in a “doghouse”.

The only distress isn’t even the small apartment but also terrible condition of rental apartments. At this point I need to remind you about my possibly high requirements. If there’s some apartment that fit in to my requirements, it probably doesn’t fit to my wallet. There’s no reason to pay more rent of second apartment, than we are paying of our apartment now.

Okey, so back to the 26squaremeter. There could be some potential about that. I just can’t imagine does my stuff fit in there. Kitchen, livingroom and alcove there are one big space, then there is a small bathroom and hall. Can I really at least fit my couch, bed and table in there?

I get headache when I think of these things.

21 thoughts on “koirankoppi vai luksuslukaali

 • Reply Candy Cotton July 8, 2011 at 10:26 pm

  Hei alkovihan on tosi hyvä juttu! Sängyn saa heti pois tieltä. En toisaalta tiedä minkä muotonen kämppäs on, mutta mun nyrkkisääntö on ettei kukaan pysty asumaan alle 25m2  😀 joten hyvältä kuulostaa! Onko isot ikkunat? 

  ps. mä vihaan parvisänkyjä. hyi. 

 • Reply Vierailija July 8, 2011 at 10:45 pm

  Asun tällä hetkellä 27 neliön yksiössä. Vaatehuone ja avokeittiö. Hyvin mahtuu! Ruokapöytänä on klaffipöytä, jossa vakiona kaksi tuolia. Lisää istumapaikkoja saa sitten pöydän avaamalla. Kahdenistuttava sohva ja aika iso lasinen sohvapöytä, 70 x 70 cm. Sänky (90 cm). Tv-taso/laatikosto ja pieni taso kannettavalle. Paljon riippuu kuitenkin pohjasta, mutta sanoisin, että kyllä ruokapöytä, sohva, sänky + muu tarvittava mahtuu myös neliötä pienempään tilaan. 🙂

 • Reply -mjk- July 8, 2011 at 10:52 pm

  Vaikka solukämppä kuulostaisi ei-omalta jutulta niin suosittelen harkitsemaan. Yksityisiltä vuokratessa on monesti paljon parempikuntoisia kämppiä, kämppiksissäkin on varaa nirsoilla kun ei tarvi tyytyä minkään opiskelija-asuntosäätiön määräämiin kämppiksiin, ja kun keittiö+kylppäritila on yhteistä niin se oma tila tuntuu PALJON isommalta, eikä siinä pari kämppistä haittaa ollenkaan! Itse olen löytänyt pari todella hyvää ystävää summassa vuokratuista yksityisten omistamista kämpistä. Onnistuu muuten yli 25-vuotiaaltakin kämppiselämä, meikäläinen todistaa. ;D

 • Reply -mjk- July 8, 2011 at 10:55 pm

  Niin ja ne kämpät ovat olleet 90-110 neliöisiä joissa kolme vuokralaista, kaikille omat huoneensa ja yhteiset isot keittiöt, kylppärit, eteiset, joskus jopa olohuone ja toinen vessa. Rempattuja, parketit ja tiskikoneetkin on ihan vakioa. Ja vuokra on ollut pienempi kuin huonokuntoisissa pienissä yksiöissä.

 • Reply Vierailija July 8, 2011 at 11:12 pm

  Mun eka kämppä oli 27 neliöö (sata vuotta sitten). Siinä oli postimerkin kokoinen keittiö, alkovi ja huone. Hyvin mahtui olemaan. Eräänä vapunpäivän aamuna huomasin että meitä yöpyjiä oli 13! Sopu sijaa antaa;)

 • Reply NerdyBirdy July 8, 2011 at 11:54 pm

  Neliöitä enemmän tilan tunteeseen vaikuttaa mielestäni asunnon pohjaratkaisu. Ensimmäisessä opiskelijakämpässäni oli neliöitä 24 kappaletta, mutta ainoatakaan hukkaneliötä asunnossa ei ollut. Tällä hetkellä asun 50 neliöisessä asunnossa, joka on pohjaratkaisunsa takia ahtaamman ja tunkkaisemman oloinen kuin edeltävä kämppäni.

 • Reply Selma July 9, 2011 at 12:02 am

  Neliöistä viis, mua rupes kiinnostamaan mitä alaa rupeat opiskelemaan? Otatko sen suloisen Pennin mukaan? Jos niin valkkaa sellainen, jossa on myös hyvät lenkkimaastot

 • Reply Ne-Na July 9, 2011 at 12:16 am

  Candy Cotton: Jjepp parvisängyt, hyi. Kuten myös kaikki parvirakennelmat yleensäkkin. Isoja ikkunoita ei ole, kun on kyse tollasesta -50luvun asunnosta. Kaks ikkunaa kyllä tulee siihen keittiö/olkkariin, joten niistä tulee ihan kivasti valoa. 

  Vierailija: Kyllä määkin oon semmosta suuntaa-antavaa pohjaa piirrellyt ja siihen näyttäis mahtuvan, mutta sitten taas se näyttää paperilla niin eriltä kuin luonnossa.

  -mjk-: Kimppakämppä on itseasiassa ollut mietinnässä, kun kaveri muuttaa samalle paikkakunnalle. Siihenkään ei vaan oikeen oo löytynyt asunto vaihtoehtoja :/

  Vierailija: Mun pienin kämppä on ollu 34neliötä ja siinä oli kyllä riittävästi tilaa. 13 on melko hyvä lukema noihin neliöihin 🙂

  NerdyBirdy: Tossa on mun mielestä kiva pohja siinä mielessä, että kaikki on yhtä avoinaista tilaa. Hukkaneliöitä ei juuri tule. Käytävä eteinen on vähä huono, mutta sekään ei ole pitkä. Meidän edellisessä asunnossa oli 59neliötä ja nykyisessä 47,5neliötä ja täytyy sanoa että nykyinen tuntuu paljo suuremmalta hyvän pohjaratkaisun ansiosta.

  Selma: Itse asiassa meen jatkamaan opintojani, jotka jätin kesken -07, eli näitä sisustushommia. Ja Penni tulee tottakai mukaan, tai on välillä miehellä Vaasassa myös 🙂

 • Reply Vierailija July 9, 2011 at 1:11 am

  Me asuttiin juuri puoli vuotta remonttievakossa 22 neliön yksiössä miehen ja koiran kanssa..olihan se aika ahdasta kieltämättä mutta meitä olikin noissa neliössä se kolme.

 • Reply ja July 9, 2011 at 1:34 am

  Asun avon kanssa 30m2 asunnossa ja hyvin mahdutaan elämään; touhuumaan ja tuhisemaan. Meillä on alkovissa 120cm leveä sänky, joka aukeaa unien jälkeen tyynyillä ryhditettynä “sohvana” meidän olohuoneeseen. Olkkarissa on pitkä, korkea mutta kapea hyllykkö yhdellä seinällä, ja kutakuinkin keskellä lattiaa on 120cm verran pyöreää pöytää. 60-luvun teakpöydän ympärillä on neljä Hayn Hee -tuolia. Ikkunan edessä on perintöartekki kukkapöytänä, sen kainaloon tulee sitten joskus vielä halaava nojatuoli. Eteisessä on kiinteät 60-luvun supersyöppökaapit, iso peili ja jakkara. Yöpöytinä, parvekepöytinä ja millon minäkin palvelee Hayn DLM -pöytäpari.

  Mietittiin pitkään sohvan sopivuutta pieneen kotiin, mutta huomattiin, että sellainen vain tukkii asunnon. Telkkarikin viritelmineen on melkoinen tilasyöppö. Päätettiin pitää täällä seinät vapaina hyllytaakoista ja vastaavista silmien huijaamiseksi. Edellisessä asunnossa meillä oli viis neliötä enemmän ja viis huonekalua enemmän. Ja seinät kaatuivat päälle. Mitä pienempi koti, sitä vähemmän kalusteita. Ja sitä parempi se on.

  Kiitos kauniista blogista!

 • Reply Vierailija July 9, 2011 at 1:52 am

  Minä jaan 27 neliötä kahden kissan kanssa. Täältä myöskin löytyy postimerkin kokoinen keittiö, joka yksin asuessa on ihan välttävä, tosin kaappitilaa on todella vähän. Mutta ihan hyvin olen mahtunut olemaan, vaikka minussa on aika paljon tavarahamsterin vikaa. Ja noihin parvisänkyihin sen verran, että itseltä löytyy sellainen semiparvi, eli sänkyyn joutuu kapuamaan rappusten kautta, mutta sen alta löytyy kaksi hyllyä, joihin saa älyttömän hyvin säilöttyä kaiken ylimääräisen tavaran. Mutta ilmankin pärjäisi, yllättävän hyvin mahtuu ja löytyy ylimääräisen, sohvan virkaa toimittavan sängyn lisäksi myös ruokapöytä, pakastin sekä muutamat kirjahyllyt. Että tsemppiä vaan, pienellä järkeilyllä saa kaiken tarvittavan mahtumaan.

 • Reply alli July 9, 2011 at 7:59 pm

  asuin ihan hyvin kaksin kissan kanssa 23 neliön luukussa, keittokomeron ja kylppärin lisäks oli huone, johon mahtui 120cm sänky, ruokapöytä ikkunan alle ja 3 tuolia, sohvapöytä ja kirjahylly sekä tietokonepöytä joka olis voinu olla isompikin kuin mitä oli. tykkäsin! ja kun toiminnanohjaajaksi opiskelin niin kaikki kaapit ja sängynaluslaatikot vaan täyteen askartelukamaa 😀 välillä piti vähän aarrekarttoja piirrellä mut kyl siihen tottu 😛

 • Reply Ella. July 9, 2011 at 8:26 pm

  Hahahaa! Itselläni pyörähtää pian käyntiin kolmas vuosi 19neliön keskustayksiössä. Hyvin mahtuu kaikki tarpeellinen -ja tarpeetonkin. Onnellisuuden kannalta oleellisinta on organisointi! Blogista (http://ellallaa.blogspot.com) löytyy kuvia Koti-kategorian alta.

 • Reply Ippu July 9, 2011 at 11:00 pm

  Itselläni on kanssa 27m2 (on ollut nyt jo kokonaisen viikon verran!). 

  Pohjaratkaisustahan tuo paljon riippuu, itselläni on täällä sänky (120cm leveä), 3-istuttava sohva, rahi, 2-istuttava ruokapöytä (neliön mallinen), yöpöytä, kirjahylly/vitriini ja tv-tasona toimiva lipasto. Että kyllä elämään mahtuu!

  Ja jos ei mahdu niin sitten kannattaa tehdä niin kuin Japanissa, ja ajatella ylöspäin ;). Hyllyä sitten vaan toisen päälle.

  Ps. Yhdyn edelliseen kommenttiin siitä, että 25m2 pienempään ei kukaan mahdu.

 • Reply Annelie July 10, 2011 at 2:32 pm

  Täällä samat pohdinnat ollut mutta niin että voiko 16,5 neliöön mahtua asunaan ja siinä tilassa on kph keittiö sentäs on erikseen. Olen siis múuttamassa soluun elokuun lopussa. Koko ajatus pelottaa sikti odotan kokemustra innolla, Meille rahallisesti soluasunto oli paras vaihtoehto kun on asuntolainaa mutta pudotus 200 neliöstä tuohon on suuri ja surettaa jättää myös ihana asunto, koti mutta onneksi se on vain väliaikaista. Tuttuja pohdintoja kuitenkin sulla.

 • Reply kristak July 11, 2011 at 2:37 pm

  Itse asustelen 25-28 neliön asunnossa, ja mahdun oikein hyvin. Kanssani asuu 90cm sänky, kahden istuttava vuodesohva, kirjoituspöytä, kaksi lipastoa ja ruokapöytä kahdelle. Vaatehuonekin löytyy, joten se pienentää asuinneliöitä, mutta tuo toisaalta kaappitilaa.

  26 neliön asunto halvalla Rovaniemellä on muuten ihan hyvä saavutus. Väitän, että yksiöiden ja kaksioiden vuokrahinnat ovat keskimäärin korkeammat kuin muissa saman suuruisissa kaupungeissa. En tiedä, mistä johtuu, mutta alta 400euron on todella hankala löytää mitään muualta kuin Ounasrinteeltä. Se on niin kaukana keskustasta ja julkiset liikkuvat todella huonosti, joten sinne tuskin kannattaa edes harkita muuttavansa. Eivätkä ne kämpätkään erityisen hyväkuntoisia ole.

 • Reply Vierailija July 11, 2011 at 5:37 pm

  Mä asun ite 26,5 neliössä ja hyvin mahtuu 🙂 mulla ei tosin ole ruokapöytää, mutten oo sitä kaivannutkaan. Toki tuli pienimuotoisia säilytysongelmia esim. astioiden kanssa, mut se vaan vaati sen, että raa’asti osa varastoon ja kaappiin vaan se, mitä oikeesti tarvitsee.

 • Reply ministi July 11, 2011 at 5:54 pm

  Kuten moni on jo todennut, pienessäkin pystyy elää, ja mukavasti. Varmasti tuo tavarapaljouden karsiminen auttaa. Ja kun yksin asustelee, on sohva ehkä vähän turhakin, paitsi jos ei vain pidä siitä, että sängyllä istutaan/maataan muutenkin kuin nukkuessa 🙂 Samoin ruokapöydän ei tarvitse olla kuin kahdelle hengelle. Sitten vain pitämään lattiapiknikiä, jos kylään tulee enemmän vieraita!

 • Reply Titttt July 21, 2011 at 10:29 am

  Odotan innolla että pääsen katsomaan millaisiin ratkaisuihin päädyt 🙂 Uskon että saat pieneen tilaan mahdottomasti mahtumaan taidoillasi!

  Minulla on kavereita joilla on ihania n. 20-25 neliön asuntoja ja he ovat saaneet kaiken tarpeellisen mahtumaan! Itse olen siitä onnekas että löysin vuosi sitten 36 neliön yksiön keskustasta, onneksi löysin niin nyt kun meitä asuu siinä kaksi niin ei tartte kiirehtiä uuden etsimisessä.

 • Reply Vierailija July 26, 2011 at 8:30 pm

  Oma jatko-opintojen kakkoskoti oli 14 neliötä, sinne mahtui aivan hyvin kaikki tarpeellinen. Oma asenne tosin oli, että oikea koti on Koti isolla koolla ja se toinen vain kämppä opiskeluja varten. Muutamalla kalusteella (sänky, ruokapöytä+tuolit ja säilytystila-työpisteenä palvellut lipasto) ja muulla pikku sisustusjutulla siitä sai kuitenkin vallan viihtyisän kolosen. Ja mikä parasta, vuokrasta jäi opintotuen asumislisän jälkeen maksettavaksi neljäkymppiä.

 • Reply usch January 29, 2012 at 4:02 pm

  Tämä on vanha postaus mutta pakko kommentoida. Itsekin haluaisin olla pientenkin neliöiden kanssa vaativa asunnon kunnosta, mutta työttömällä ja työttömuustuettomalla ei ole paljon vara valittaa. Muutin 26 neliön huonokuntoiseen (ja halpaan) asuntoon viime vuoden elokuussa ja kyllä ahdistaa. Olen isokokoinen ihminen muutenkin (180,5cm) ja hieman on taipumusta jättää tavaroita vähän levälleen. Nämä neliöt eivät riitä mulle mitenkään. Puhumattakaan niiden käytöstä tässä asunnossa. Kaapit ovat mahdollisimman tilaavievillä paikoilla ja vieläpä hujan hajan ympäri huonetta, keittiö on eristetty kapeaksi komeroksi, jossa en pyllyineni meinaa mahtua kääntymään, ja mitäs vielä… No hyvä juttu sentään on isohko ikkuna, joka aukeaa kolmeen suuntaan, ja sen alla on pieni syvennysmäinen osio johon sänkyni sitten sujahtaa mukavasti ikkunan alle. Mutta pääasiassa inhoan tätä pientä asuntoani, ja siksi olenkin laulanut hallelujaa viimeisen viikon; sain jopa huimat 2 euroa halvemmalla tutuiltani asunnon joka on 38 neliötä ja keittiön kaapitkin voidaan kuulemma vaihtaa mieleisikseni. 

  Siis omien kokemusteni perusteella sanoisin, että 26 neliötä EI riitä ainakaan tälläiselle helposti ahdistuvalle henkilölle jolla on isot luut ja kömpelöt muuvit. Tuntuu, että hukun vain sotkuun ja siinähän ne viimeisetkin sisustusinnostuksen rippeet menevätkin. Odotan innolla muuttoa 38 neliööni, vaikka en ole vielä edes nähnyt koko asuntoa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *